OVG verhuurt in The Edge 2500 m2 kantoorruimte aan Sandvik

Het internationale bedrijf Sandvik Mining en OVG Real Estate hebben overeenstemming bereikt over de huur van circa 2500 m2 kantoorruimte en 22 parkeerplaatsen in het gebouw The Edge op de Amsterdamse Zuidas. Het vorig jaar opgeleverde extreem energiezuinige kantoor, momenteel 's werelds meest duurzaamste kantoorcomplex, heeft sinds november 2014 Deloitte en AKD als hoofdhuurders. 

Sandvik Mining heeft ervoor gekozen om haar hoofdkantoor in The Edge te vestigen vanwege onder andere de grote vloervelden en de hoogwaardige technologie die is toegepast. The Edge zal door Sandvik Mining gebruikt worden als belangrijke “hub” in haar internationale netwerk.  

The Edge is een ontwerp van Ron Bakker en Lee Polisano van PLP Architecture uit Londen. Het gebouw is dus BREEAM-NL ‘Outstanding’ gecertificeerd en afgelopen jaar verkocht aan Deka Immobilien Investment. De verhuur van The Edge wordt ondersteund door JLL, DTZ en Van Gool-Elburg. Bij deze transactie is OVG tevens bijgestaan door Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting.  

Sandvik Group is een multinational met meer dan 47,000 werknemers en is actief in meer dan 140 landen. Het concern bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen ieder met een eigen productportfolio. Sandvik Mining is een van de vijf bedrijfsonderdelen en behoort tot de markleiders in het ontwikkelen, produceren en leveren van machines en diensten voor de mijnbouw industrie. Sandvik Mining is actief in bodemonderzoek, rock drilling, rock cutting, crushing, and loading and hauling oplossingen voor zowel openpit als ondergrondse mijnbouw.   

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022