Christa Thijssen is DWIRE Vastgoedvrouw 2014


Christa Thijssen, directeur oprichter Stichting Holland Property Plaza, European Real Estate Circles en van Thijssen PR, is de nieuwe DWIRE Vastgoedvrouw van 2014. Zij volgt daarmee Bianca Seekles op, die de titel vorig jaar in de wacht sleepte. De ruim 500 leden van DWIRE (Vereniging Dutch Women In Real Estate konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen op drie kandidaten. Uiteindelijk was het DWIRE-bestuur na het tellen van de stemmen unaniem in haar keuze van Thijssen als dé vastgoedvrouw van 2014.

Een verslag door Claudia van Haeften (www.claudiavanhaeftencommunicatie.nl) die de uitverkiezing op de voet volgde.

De genomineerden voor de titel vastgoedvrouw van het jaar zijn allen bijzondere branche professionals die hun prominente rol in de vastgoedmarkt reeds concreet bevestigd hebben. De selectiecriteria gaven duidelijk aan dat de nieuwe vastgoedvrouw van een bijzonder kaliber dient te zijn. Zo werd er door het bestuur van DWIRE uitdrukkelijk gekeken naar de volgende aspecten: (vrouwelijk) leiderschap, een heldere visie, aantoonbaar succesvolle resultaten in het vastgoed, gerealiseerd in de breedste zin, zakelijke en maatschappelijke betrokkenheid, een positieve wijze van de carrièreverloop, sterk organisatietalent, een potentiële ambassadeur voor de vastgoedbranche, een herkenbare persoonlijkheid met een goede reputatie en de kandidaat moest daarbij tevens een dynamische vrouw zijn, creatief, met een goed ontwikkeld innovatief vermogen, een flinke dosis lef en een sterk doorzettingsvermogen.  Een ondernemer die synoniem staat voor vastgoed en die vastgoed ook bij investeerders onder de aandacht weet te brengen. Uit de voorselectie kwamen drie sterke kandidaten naar voren:

Christa Thijssen, directeur oprichter Stichting Holland Property Plaza, European Real Estate Circles en Thijssen PR. Een goede bekende van velen in de vastgoedwereld die zichzelf voorstelt als pur sang marketeer. De afgelopen 25 jaar heeft zij een sterke reputatie opgebouwd als veelzijdig adviseur in de internationale bouw- en vastgoedsector. Thijssen is duidelijk sterk in het creëren van zakelijke uitdagingen en investeringskansen, het ontwikkelen van creatieve oplossingen, het aandragen van nieuwe ideeën en het bieden van een platform voor internationale samenwerking. Een sympathieke, hardwerkende en verbindende duizendpoot in het vastgoed die graag meer vrouwen aanwezig zou willen zien op bestuursbijeenkomsten.

De tweede kandidaat was Lydia Buist, projectdirecteur Schiedam in beweging. Een levendige mensgerichte vrouw die als projectdirecteur verantwoordelijk is voor de gehele ontwikkeling van ‘Schiedam in beweging’, een grote gebiedsontwikkeling van 33 hectare in de gemeente Schiedam en de aansturing van het gehele team. Ondanks de moeilijke tijd weet Buist dit project als een solide business case samen met samenwerkingspartners te realiseren, zeker ook door haar enthousiasme en mensgerichte samenwerking, met de eindgebruiker als individu voor ogen. 

De derde kandidaat was Angela van der Loo, sinds 20 jaar directeur eigenaar van Target Point International, een toonaangevende nichespeler op de markt van verandermanagement. Van der Loo heeft als verbindende vernieuwer een indrukwekkende staat van dienst met 2 gepubliceerde boeken, een tweewekelijkse column in Cobouw en gastredacteur van Management Team. Haar unieke skill is het samen kennis delen binnen en buiten organisaties en door daarnaast over een onbetwiste expertise te beschikken op het gebied van strategisch beleid. Ooit begonnen als betontechnologe nu uitgegroeid als relationele organisatie adviseur, betrokken bij het verdienmodel van de ander met een duidelijk oog voor heldere  en transparante communicatieHet live interview voor de zaal gaf de aanwezigen in de Caballero fabriek in Den Haag vandaag een helder beeld van de onbetwiste professionaliteit van de kandidaten.

Tijdens een elevatorpitch waarin concreet ingegaan werd op het grote belang van onbaatzuchtige samenwerking in de gewijzigde vastgoedmarkt werd duidelijk dat de kandidaten de nominatie alle 3 als zeer erkennend hadden ervaren.

Absolute topper
Onder luid applaus werd Christa Thijssen gehuldigd als vastgoedvrouw 2014 door Bianca Seekles, vastgoedvrouw van 2013. Met het bezit van deze titel heeft Seekles dit jaar onder andere de koning mogen ontmoeten en diverse opportunistische carrièremogelijkheden verkregen. Seekles gaf duidelijk aan dat je een absolute topper bent in de branche als je überhaupt voor deze titel genomineerd wordt.

Thijssen bedankte gemeend en blij verrast te zijn door de huldiging. Ze gaf aan deze titel als een grote eer te beschouwen. Ze beloofde daarbij haar woord gestalte te geven door concreet uit te gaan vaardigen wat ze tijdens het interview had voorgesteld ter optimalisatie van de huidige vastgoedmarkt: Steeds de samenwerking zoeken, vrouwen in het vastgoed een effectief platform bieden, waardevol verbinden en doelmatig investeren in relaties. Het sierde Thijssen dat ze de hulp van de twee andere kandidaten vroeg, om haar bij het uitvoeren van deze taak in het komende jaar, te ondersteunen.

Claudia van Haeften

De foto's zijn gemaakt door Ingrid Goudswaard van INGS Photography, www.ings.nl

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering