Gekochte sociale huurwoningen Vestia naar Luxemburgse vennootschap Patrizia + link

De 4157 sociale huurwoningen die de Duitse belegger Patrizia deze zomer van de noodlijdende corporatie Vestia heeft gekocht, zullen worden ondergebracht in het in Luxemburg genoteerde vastgoedfonds Patrizia Wohnmodul I. Minister Blok heeft Vestia toestemming gegeven voor de verkoop aan Patrizia ook al voldoet het niet aan de wettelijke eis dat de woningen voor minstens 90% van de onderhandse verkoopwaarde moeten worden verkocht.

Dat blijkt uit de eind vorige week verzonden brief die Blok aan het Vestia-bestuur zond. De brief - die in handen is van de VJ-redactie (met link) - geeft voorts informatie over de taxatie- en onderhandse verkoopwaarde en wie de taxaties heeft uitgevoerd. 

UPDATE 5/11: Andreas Menke, perswoordvoerder van Patrizia, laat VJ weten nu nog geen commentaar te kunnen geven op de berichtgeving vandaag vanwege het nog lopende aankoopproces met Vestia.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties