FGH Bank gaat de Brinkmannpassage in Haarlem veilen

De slechtlopende Brinkmannpassage te Haarlem gaat via een veiling weer terug naar de markt. De gevallen vastgoedondernemer Roger Lips heeft het bonnetje te hoog laten oplopen bij de bank. Contacten van Vastgoedjournaal geven aan dat het om de FGH Bank gaat.

Uit een rondje bellen van de redactie van VJ blijkt dat vastgoedadviseurs uit Haarlem verwachten dat de bank hoopt op een bod van ten minste €30 miljoen.

Het is lastig in te schatten wat het object waard is gezien veel huurcontracten zijn afgesloten op basis van omzethuur. Het complex is gedeeltelijk verhuurd aan gerenommeerde huurders, zoals parfumerie Douglas, Massimo Dutti en Sissy Boy. Circa 5.800 m² van het complex staat momenteel nog leeg en verkeert in de ruwbouwfase. Het totale vloeroppervlakte omvat circa 10.312 m² winkel en overige ruimten. De bioscoop in de kelder van circa 2.000 m2 staat leeg en staat lokaal bekend als slecht verhuurbaar. 

Cushman & Wakefield is door FGH Bank ingeschakeld als directiemakelaar om de marketing en verkoopprocedure te begeleiden. 

Klik hier voor alle informatie 

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special