DNB stoot groot eigen landgoed en kantoor af

Van der Meijden Vastgoed heeft samen met een particuliere belegger het ruim zestig hectare grote landgoed De Pauwenhof bij Voorthuizen gekocht. De huidige eigenaar, De Nederlandsche Bank wilde het landgoed verkopen. Daarnaast is ook een kantoor van DNB in Apeldoorn aangekocht. Partijen die interesse hebben in het landgoed of de exploitatie hiervan kunnen zich melden bij Van der Meijden Vastgoed. Ook is verkoop of afname in delen bespreekbaar.

Op het landgoed De Pauwenhof ligt een groot congres- en hotelcomplex met onder meer 36 tweepersoonskamers en verschillende vergaderlocaties. In het hotel zijn diverse faciliteiten zoals een restaurant, bar, zwembad, sauna en bowlingbanen aanwezig. Op het buitenterrein ligt tevens een tennisbaan.

De Nederlandsche Bank heeft het complex sinds 1951 in gebruik als congres-, vergader- en trainingsfaciliteit voor onder anderen (oud)medewerkers. Het terrein bestaat voor het grootste deel uit bos en heide. Het in 1930 gebouwde voormalige landhuis De Pauwenhof was eerst particulier bezit en is door De Nederlandsche Bank gekocht. Het landgoed is bereikbaar via de Traa, een zijweg van de Hunnenweg, nabij partycentrum en golfbaan Edda Huzid.

Kantoorgebouw Apeldoorn


Naast het landgoed is ook het voormalig kantoorgebouw van De Nederlandsche Bank in Apeldoorn aangekocht. Het gebouw met een verhuurbaar oppervlak van circa 8505m² is gelegen aan de John. F. Kennedylaan 32. Er is nog circa 5000 m² beschikbaar voor de verhuur naast het reeds gevestigde bedrijf Divitel. Divitel opent binnenkort een nieuw kennisinstituut op het gebied van media en ICT. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special