De toekomst van 3D-Printing in de bouw- en vastgoedsector

Een no-nonsense update en de toekomst van 3D-Printing

De marktontwikkelingen in de bouw zijn in volle gang. Door moderne technieken kan er sneller en beter gebouwd worden. Bouwbedrijven die inspelen op modernisering staan vooraan bij opdrachten in de toekomst. Een van deze ontwikkelingen is 3D-Printing. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar weinig bedrijven spelen op deze trend in. De opdrachtgever van de toekomst gaat wel inspelen op 3D-Printing. Deze bouwmethodiek zorgt ervoor dat er sneller wordt gebouwd, goedkoper en ook nog met minder faalkosten. U kunt uw opdrachtgever een product aanbieden dat onderscheidend is. In Amerika zijn er recent woningen geheel geprint. Het is dus niet meer toekomstmuziek maar eerder: wanneer gebeurt het in Nederland en welke bedrijven staan vooraan? Laat u bijpraten over de recente ontwikkelingen.

Speciaal voor de vastgoedsector organiseert Vastgoedjournaal, in samenwerking met Printing the City, op donderdag 17 april 2014 een no-nonsense seminar over nieuwe kansen en de zin en onzin van 3D-printing. 

Printen op locatie:
De bezoekers van deze bijzondere dag kunnen tevens zien hoe 3D-Printing in de praktijk werkt. Er zullen diverse 3D apparaten aanwezig zijn die met verschillende materialen aan de slag gaan. Mis dit dus niet!!

PROGRAMMA:

13:30 – 14:00 uur:     Inloop met koffie en thee.

14:00 – 14:15 uur    Introductie Rene Dukker MBM, Directeur AM+D, mede-initiatiefnemer Printing the City: wat is Industrie 4.0, Economie 3.0 en waarom hebben we het over de 3de industriële revolutie? Wanneer begint de 3de industriële revolutie eigenlijk en welke impact heeft die op onze maatschappij?

14:15 – 14:35 uur    Presentatie Carol Hol, Directeur Concire, mede-initiatiefnemer Printing the City: 3D-printing bestaat al meer dan 25 jaar, maar is de laatste tijd steeds meer in de belangstelling gekomen omdat het steeds toegankelijker wordt. Wat gaat 3D-printing echt voor de Vastgoedsector betekenen? Wat kunnen we er wel of niet van verwachten? Wat zijn de beperkingen? Carol schetst de scenario’s op 2 schaalniveaus nl. de invloed op de stad en op de bouwlocatie.

14:35 – 15:00 uur    Mark Frequin, Directeur Generaal Wonen en Bouwen, Ministerie van Binnenlandse zaken: 

(Content volgt.)


15:00 – 15:30 uur     Onno Ponfoort, Sr. Managing consultant, Berenschot:
Welke economische en financiële gevolgen heeft 3D-printing op de Vastgoedsector.

 

15:30 – 16:00 uur     Pauze

16:00 – 16:20 uur     Bram van den Haspel (Innovation & Design)
Printbouwen, waar en hoe beginnen? 3D printen zal ongetwijfeld zijn weg vinden binnen de bouw. Het is in aanleg duurzamer, flexibeler en goedkoper. Maar voor welke toepassingen is het als eerste aantrekkelijk? Bram van den Haspel gaat in op de kansen en beperkingen van het 3D printen van gebouwen of delen daarvan, in relatie tot de stand der techniek, de productietijd en de kosten. Er liggen kansen voor het oprapen voor innovatieve bedrijven binnen de bouwsector, maar ook voor onbekende nieuwe bouwers.
 

16:20 – 16:50 uur     Kas Oosterhuis, ONL:
3D-printing in relatie tot BIM en ketenintegratie.

16:50 – 17:20 uur     Math Dohmen, Heijmans Woningbouw:
De wereld verandert voortdurend, nieuwe technieken, de mobiliteit maar ook het wonen. De opkomst van 3D printers zorgt voor nieuwe kansen op woongebied, ook voor de bouw- en vastgoedwereld heeft dit grote impact. Naast het personaliseren van je woning, wordt ook het gebruik van nieuwe materialen, vormen en technieken steeds belangrijker. Heijmans denkt hier bewust over na en gelooft dat deze innovaties de bouwwereld snel zullen veranderen en zelfs ouderwetse bouwtradities zullen gaan doorbreken. Namens Heijmans zal Math Dohmen de aanwezigen meenemen in deze reis naar de volgende industriële (bouw)revolutie.

17:20 – 17:50 uur     Discussiepanel met: Wat zijn de gevolgen en de kansen voor de sector

 

- Nico Rietdijk, Voorzitter NVB-Bouw

- Jack de Leeuw, Algemeen Directeur SBR CURnet

- Taco van Hoek, Algemeen Directeur EIB

17:50 – 18:30 uur     Netwerkborrel

Kosten
Speciaal gereduceerd tarief voor de lezers van Vastgoedjournaal.nl is 395,00 euro excl BTW. Normaal betaalt u 549 euro excl BTW 

Locatie
Hotel Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam (naast station RAI) 
Er is voldoende betaalde parkeergelegenheid.

Inschrijven kan gemakkelijk door
Stuur een mail naar info@vastgoedjournaal.nl met als onderwerp '3D PRINTING' of klik op onderstaande link om u via het aanmeldformulier aan te melden.

Schrijf u in door op deze link te klikken 

Reacties