Surseance van betaling voor bouwbedrijf Slavenburg

De rechter in Rotterdam heeft bouwbedrijf Slavenburg uit Capelle aan den IJssel uitstel van betaling verleend. Het familiebedrijf werd geleid door de markante ondernemer Silvester Slavenburg.

Advocaat El Houzi, de rechterhand van bewindvoerder Paul Peters bij AKD Advocaten, vertelt dat er een afkoelingsperiode is ingelast. Hierdoor is het bedrijf dat in grote betalingsproblemen verkeert tijdelijk beschermd tegen zijn schuldeisers.

Slavenburg is bouwer van hotels, winkelcentra en kantoren. Door de problemen werd de bouw van kantorencomplex Blaakhaven al deels stilgelegd. Advocaat El Houzi zegt dat er geen informatie naar buiten wordt gebracht  over de oorzaak tot dat er precies onderzocht is wat er gaande is. “We zullen zeker zoeken naar oplossingen. Volgende week zal er meer bekend worden.”

Dat Slavenburg vorig jaar nog een omzet van 50 miljoen en een winst van ruim een half miljoen draaide zegt niets. Een concern moet wel genoeg in kas hebben om de rekeningen te kunnen betalen. Ook bij familiebedrijven die doorgaans meer vet op de botten hebben, houdt het een keer op. Het bedrijf is de afgelopen jaren al fors ingekrompen van 250 naar 60 medewerkers, die overigens allemaal nog aan het werk zijn.

Slavenburg won in augustus nog een grote bouwklus in Venlo. Acht andere bedrijven grepen mis. Hoe dat nu verder gaat is onbekend.

Barbara Sanders

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special