UITGELICHT

'Woningbouwplan kabinet moet beter, goedkoper en sneller'

Gisteren meldde VJ al dat minister Ollongren 14 grootschalige woningbouwlocaties aangewezen, waar in de komende 20 jaar 440.000 woningen moeten verrijzen. Daar is een overheidsbijdrage van €20 miljard mee gemoeid. Maar zijn dit wel reële plannen? Friso de Zeeuw, adviseur gebiedsontwikkeling en emeritus hoogleraar TU Delft, is kritisch en neemt de plannen nog eens onder de loep. 

Plannen voor woningbouw op voormalig fabrieksterrein Delft

Mahler Vastgoed Ontwikkeling en Ter Steege hebben samen de voormalige Machine- en Gereedschappenfabriek aan de Neptunusweg 4-6 in Delft aangekocht. Voor het terrein zijn er plannen voor woningbouw. Concreet zijn de plannen nog niet, wel is duidelijk dat er plaats moet blijven voor de historie en het industriële karakter van het terrein. 

Huispedia lanceert onafhankelijk centraal biedingssysteem

Het online platform Huispedia heeft een onafhankelijk centraal biedingssysteem ontwikkeld dat online bieden, open of gesloten, mogelijk maakt. Hierbij kunnen consumenten, maar ook verschillende makelaarskantoren met of zonder eigen veilingsysteem aansluiten. Hoe werkt het systeem precies en wat zijn de voordelen? 

23 juni 2021 om 08:43 | 3 min

Lees onze special over Hoogbouw Special