11
feb

Dag van het Rendement

Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam (vlakbij Amstelstation)

12:00 - 16:30

Wat kunt u verwachten?

Hoor deze middag nieuwe ideeën waar interessante rendementen te behalen zijn, nu de prijzen van woningen en kantoren in de grote steden hun top bereikt lijken te hebben. In welke kleinere steden zijn de kansen veel groter? Wat zijn alternatieve beleggingsmogelijkheden? In welk type vastgoed en waar ligt dat? Wat zijn de onbekende parels? Wat gebeurt er met de prijzen als de rente een duikvlucht neemt en zelfs langere tijd negatief wordt? Ontstaat er dan een run op vastgoed? Alles draait deze middag om het behalen van rendement.

Ook de mogelijke politieke bedreigingen komen aan de orde. Wat zijn de gevolgen van de plannen voor aanpassing van de belastingdruk voor kleine verhuurders in box 3, en van maximering van de WOZ-waarde op de huurprijs? Welke gemeenten leggen woningbeleggers al beperkingen op voor nieuwbouw en bestaand bezit? Of geven bedekte signalen af dat ze die kant op gaan – waar moet je dus juist niet zijn? Zelfs een stadje als bijvoorbeeld Sassenheim overweegt een huisvestingsvergunning in te voeren. Hoor deze middag ook over interessante niet-traditionele beleggingscategorieën, zoals hotels, datacenters, distributiecentra, zorgvastgoed, parkeergarages. Welke rendementen zijn daar te behalen, en wat zijn de risico’s?

Deze middag is een platform waar aanbieders en kopers van allerlei soorten vastgoed elkaar ontmoeten.


Hoofdprogramma en sprekers

12.00 Inlooplunch plus netwerken.


13.00 Inleiding door middagvoorzitter Wienke Bodewes, Oud-directeur Amvest.

 

 

13.15 Frank Verwoerd, Head of Research Colliers International Netherlands.

 • Uit Colliers-onderzoek blijkt dat niet in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam beleggers de hoogste rendementen op huurwoningen halen, maar in steden als Schiedam en Venray, en op Vinex-locaties. Hoe zit dat? In welke andere steden nog meer?
 • Welke rendementen zijn te halen en wat zijn de risico’s in niet-traditionele beleggingscategorieën zoals hotels, zorgvastgoed en dergelijke?
 • En wat zijn de buitenkansjes om in te beleggen voor het komende jaar?

   

13.45 Laurens van de Noort, Algemeen directeur Vastgoed Belang,
de belangenorganisatie van particuliere vastgoedbeleggers.

 • Welke economische en demografische ontwikkelingen zijn waar in Nederland te verwachten in de komende jaren?
 • Hoe ontwikkelt het politieke klimaat zich op rijks- en lokaal niveau op de woningmarkt? Welke gemeenten leggen woningbeleggers al beperkingen op voor nieuwbouw en bestaand bezit? Welke gemeenten geven signalen af dat er in de komende jaren beperkingen te verwachten zijn? Hoe die signalen te duiden?

   

14.15 Discussie over onbekende parels en over kansen onder leiding van de middagvoorzitter met drie succesvolle, voor eigen rekening en risico optredende beleggers.

Marc Janssen, Directeur Holtburgh, een vastgoedbelegger (winkels, kantoren, woningen) met een portefeuille in Venray en andere middelgrote steden.

Luigi Prins,Directeur Cobraspen Groep, een vastgoedbelegger en conceptontwikkelaar in Haarlem en omstreken (veel kantoorvilla’s en industrieel erfgoed).

Gerard van den Tweel, vastgoed-, supermarkt- en horeca-ondernemer in Nijkerk, eigenaar Van den Tweel Groep, belegt in de regio in winkelpanden, kantoren en bedrijfsruimten.

 • Waarom zijn middelgrote en kleinere steden aantrekkelijk voor vastgoedbeleggers?
 • Welke rendementen zijn er te halen?
 • Wat zijn de risico’s?
 • Wat is het geheim van investeren in dergelijke steden?
 • Hoe hebben zij het aangepakt?
 • In welke soorten vastgoed investeren zij? Waarom?
 • Wat is hun visie op de ontwikkelingen van de vastgoedmarkt?
   

14.55 Pauze
 

15.25 Huib Boissevain, CEO Annexum, een aanbieder van beleggingsfondsen in woningen, kantoren, winkels, zorgvastgoed en supermarkten.

 • Hoe zat de markt voor cv’s een paar jaar geleden in elkaar, en hoe nu? Welke rendementen?
 • Wat koopt Annexum aan? Welk type vastgoed? Aan welke voorwaarden moet het voldoen? Waarom?
   

15.55 Ivo Knottnerus, CEO RNHB, als vastgoedfinancier sinds 2016 los van de Rabobank, gespecialiseerd in beleggingshypotheken voor particuliere (1 tot 4 panden) en grotere professionele vastgoedbeleggers, ook buiten de grote steden.

 • Waarom omarmt RNHB Nederlandse beleggers? Waarom staan woningbeleggers onterecht in een slecht daglicht bij de politiek en het publiek?
 • Hoe lang blijft de rente nog laag? Hoe lager de rente, hoe kleiner de kans op een vastgoedcrisis, ook als de economie terugloopt?
 • Komt er een toeloop op vastgoed als de rente (langdurig) negatief wordt? Gaat buy-to-let dan exploderen? Wat betekent dat voor de woningmarkt?
 • Wat gebeurt er als de lage of zelfs negatieve rente na verloop van tijd plotseling stijgt?
   

16.25 Samenvatting en conclusies door middagvoorzitter Wienke Bodewes.
 

16.30 Netwerkborrel

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting. Leden van Vastgoed Belang ontvangen 50 euro korting op de toegangsprijs. (Komt u in aanmerking voor meerdere kortingen, dan geldt alleen de hoogste)

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 895 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Dag van het Rendement'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. 

 

Voorlopige deelnemerslijst

Van onderstaande organisaties nemen één of meerdere personen deel aan het congres:

Annexum Invest 

Baak accountants & adviseurs

BARTON Developments

Bijdendijk Consult

Bureau Mook

Cobraspen Groep 

Colliers International Netherlands

Credion

DAK woningbeleggingen beheer

Did vastgoedontwikkeling 

Finat Invest 

Fondo Monte 

FRIS Bedrijfmakelaars

GaragePark

Holtburgh

J. Bun Holding 

JB Bartels

Klaver Vastgoed 

Koers Vastgoed

Maatschap Brigade

MAIN Energie

Marwijmo Vastgoed

NV OMU

OakHill Corporate Finance 

Poelmann van den Broek 

Prince Projecten

PROCOS Nederland 

Reasult 

Re-born 

RNHB

S&G Holding

Schouten van der Velden Rentmeesterij

SOR

Stedin 

Sterk Adviesgroep 

Talias Management 

University Housing

Van den Tweel Groep

Van der Wal Zuidland Beheer 

Van Dessel Beheer 

Vastgoed Belang

Vermaat Groep

Villa Brava

Waterman Onions 

Young Intelligent Professionals