Amstel 102, Amsterdam

Adres: Amstel 102
Postcode, plaats: 1017 AD, Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland
Soort: Woning/appartement
Koopprijs: € 2 375 000 K.K.
Huurprijs: € -
Factor: -
Perceeloppervlakte: 73 m2
Vloeroppervlakte:

Het betreft hier nadrukkelijk geen metrage conform NEN 2580.


Kadastraal: onbekend
Eigendomssituatie: Volledig eigendom
Bouwjaar: 1750
Bereikbaarheid: -

Kaart & locatie

Beschrijving

Statig Rijksmonument (geheel pand) aan de Amstel om de hoek van het Rokin en Rembrandtplein bestaande uit een horeca-bedrijfsruimte op de begane grond en drie bovengelegen appartementen. Het object van circa 250 m² is verdeeld over vijf bouwlagen en is reeds gesplitst in twee appartementsrechten (A1 en A2).Schitterend gelegen aan het water, nabij het gerenommeerde hotel De L'Europe en op een steenworp afstand van de grachtengordel, de Stopera en het Rembrandtplein. Het pand wordt in de huidige hoedanigheid 'as is, where is' verkocht. Op basis van de nieuwe situatie (zie omgevingsvergunning met bijlagen) zal het metrage worden verhoogd naar ca. 266 m². Verkoper heeft een omgevingsvergunning verkregen voor o.a. renovatie en herstel van het pand inclusief de fundering, ramen aan de achterzijde en een dakkapel op de zolderverdieping met als uitgangspunt drie bovenwoningen en een bedrijfsruimte (horeca) op de begane grond.OMGEVING:

Deze omgeving mag met recht wel een van de leukste en meest bruisende delen van de stad worden genoemd met veel jonge creatieve ondernemers en jonge bewoners die zorgen voor een levendige sfeer. Het pand ligt letterlijk aan de Amstel aan biedt een schitterend uitzicht over de Staalkade, Groenburgwal en de Stopera.In de directe omgeving zijn er tal van leuke en hoogwaardige horecagelegenheden, musea en bezienswaardigheden. Het Rembrandtplein en de grachtengordel liggen letterlijk om de hoek en de gezelligheid van de De Pijp vindt u op slechts vijf minuten fietsafstand. Bereikbaarheid is met de auto en per openbaar vervoer uitstekend te noemen. Er zijn haltes voor diverse tramlijnen en twee metrostations op loopafstand (Noord/Zuidlijn en Waterlooplein). De Ring A10 en diverse uitvalswegen zijn snel te bereiken. Voldoende  parkeergelegenheid middels vergunningsstelsel en diverse parkeergarages op loopafstand.INDELING:

Het pand is gesplitst in twee appartementsrechten, waarbij de A1 de horeca-bedrijfsruimte betreft en de A2 de bovenwoningen. Indeling conform de nieuw te realiseren situatie is als volgt:

- een bedrijfsruimte (horeca / bijeenkomstfunctie) bestaande uit splitlevel begane grond en een insteekverdieping met stahoogte. De totale oppervlakte bedraagt ca. 90 m2 (zie tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning);

- drie bovenwoningen gelegen op de eerste, tweede en zolderverdieping met vliering, bereikbaar via het gemeenschappelijke trappenhuis. Het betreft hier prettig ingedeelde en lichte appartementen, drie ramen breed aan de voorzijde, ramen aan de achterzijde en in de zijgevel, dakkapel op de zolderverdieping, Franse balkons, balkon en dakterras aan de achterzijde.Dankzij de hoekligging van het pand zijn de indelingen en de daglichttoetreding van de woningen en de bedrijfsruimte ideaal.OMGEVINGSVERGUNNING:

De omgevingsvergunning welke reeds is verleend betreft o.a. funderingsherstel, realiseren van drie vrije sector woningen met ramen en Franse balkons aan de achterzijde, een dakkapel voor de bovenste woning en een horecaruimte (bijeenkomstfunctie) op de begane grond. Totale oppervlakte van het pand bedraagt ca. 266 m2 in de nieuwe situatie. De omgevingsvergunning met bijlagen (o.a. rapportages, tekeningen en constructieve berekeningen) en overige van belang zijnde informatie zijn op verzoek beschikbaar bij de makelaar.BESTEMMINGSPLAN:

Het pand ligt in een gebied waar het bestemmingsplan 'Zuidelijke binnenstad' en bestemmingsplan ‘Winkeldiversiteit Centrum’ geldt en is gesitueerd op gronden met de bestemming ‘Gemengd-1.3’ met dubbelbestemming ‘Cultuurhistorie’ en ‘Archeologie-3’. Deze gronden zijn bestemd voor onder andere Horeca 3 in de eerste bouwlaag en daaronder gelegen bijzondere bouwlaag (artikel 11.1 onder h) en Horeca 4 in de eerste bouwlaag en daaronder gelegen bijzondere bouwlaag (artikel 11.5.3).VRAAGPRIJS:

De vraagprijs bedraagt € 2.375.000,- k.k. voor het gehele pand, inclusief de nieuwe fundering. Verkoper geeft een verhuurgarantie af gedurende een jaar nadat het funderingsherstel heeft plaatsgevonden. Huurgarantie: € 11.500,- per maand / € 138.000,- per jaar. BAR bij aankoop voor de vraagprijs: (€ 138.000,- / € 2.375.000,-) * 100 = 5,81% per jaar. Koper verplicht zich tot uitvoeren van diverse werkzaamheden met betrekking tot de aanschrijving. 


Contractinformatie

Huursituatie: Gedeeltelijk verhuurd >50%
Huurders: geen informatie

Verkoper geeft een verhuurgarantie af gedurende een jaar nadat het funderingsherstel heeft plaatsgevonden. Huurgarantie: € 11.500,- per maand / € 138.000,- per jaar. 


Aanvullende informatie

Servicecontracten:

Er zijn geen over te nemen servicecontactenAlgemeen:

Gemeente: Amsterdam 

Internet: www.amsterdam.nl

Oppervlakte: 219,5 km2

Inwoners: 844.947


Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen contact met u op over het beleggingsobject Amstel 102, Amsterdam.

Fout! Er staat een fout in het formulier. Probeer het opnieuw.