Amsteldijk 129-1, Amsterdam

Adres: Amsteldijk 129-1
Postcode, plaats: 1078 RT, Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland
Soort: Woning/appartement
Koopprijs: € 175 000 K.K.
Huurprijs: € -
Factor: -
Perceeloppervlakte: onbekend m2
Vloeroppervlakte:

Het betreft een driekamerappartement van circa 44 m² gelegen op de eerste etage.Het betreft hier nadrukkelijk geen metrage conform NEN 2580.


Kadastraal: Gemeente Amsterdam, sectie VV, nummer 10691 A2
Eigendomssituatie: Erfpacht
Bouwjaar: 1923
Bereikbaarheid: Goed

Kaart & locatie

Beschrijving

Aangeboden wordt dit laagverhuurde driekamerappartement van circa 44 m². De gebouwen waar het appartement onderdeel van is, vormen de stedenbouwkundige poort tot Plan Zuid en de vroegere Amstellaan en zijn doordoor zeer beeldbepalend. Komend vanaf de Berlagebrug zijn deze stoere, symmetrische blokken niet te missen. De bovenste verdieping van de hoogste hoekdelen kijken uit over zowel de Vrijheidslaan als de Amstel met een soort uitkijktorens. Opvallend zijn een halfrond granieten object op de hoek bij de Uithoornstraat (als een soort stootkussen) en een kunstig abstract baksteenornament op de Vrijheidslaan. Bijzonder zijn de landelijk aandoende houten luiken met een driehoekig raampje, boven in de torens, evenals en de grote overstekken. Hier en daar zijn wat licht golvende raampartijen en golvingen in de gevel te zien. Het complex is een goed voorbeeld van de op Frank Lloyd Wright geïnspireerde, late Amsterdamse Schoolstijl.Het appartement verkeert in een goede staat van onderhoud en is voorzien van een cv-installatie alsmede dubbele beglazing. Het gehele pand, waar acht appartementen onderdeel van uitmaken, wordt beheerd door een actieve Vereniging van Eigenaren. Het object is gelegen aan de Amstel in de Rivierenbuurt, nabij de Berlagebrug, Amstelstation en het Amstelhotel. Het is een uitstekend bereikbare locatie op de grens van de populair wijk de Pijp en de Rivierenbuurt in Amsterdam stadsdeel Zuid. In de directe omgeving treft men een ruim aanbod van onder andere winkels (o.a. op de Rijnstraat, Maasstraat en Van Woustraat), restaurants, cafés en supermarkten. Ook het Martin Luther Kingpark ligt op loopafstand. De woning is gesitueerd op circa 2,3 kilometer afstand van de snelweg A10 (Ring Amsterdam). De bereikbaarheid met zowel eigen als openbaar vervoer is derhalve goed te noemen. Om de hoek zijn de haltes voor tramlijn 4 en 12 en buslijn 65 gesitueerd. Tevens is op circa 650 meter NS intercity station Amsterdam-Amstel gelegen.De WOZ-waarde voor 2018 is vastgesteld op € 308.000,-


Contractinformatie

Huursituatie: volledig verhuurd
Huurders: Particulier.

Huurprijs: € 1.944,00 per jaar (excl. watergeld).Het huurcontract loopt voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand. 


Aanvullende informatie

Erfpacht:

Het object is gelegen op grond die in voortdurende erfpacht is uitgegeven. De erfpacht kan voor het eerst worden herzien per 16 oktober 2046. De canon kan jaarlijks worden geïndexeerd. Actuele canon is circa € 391,05 per jaar.Servicecontracten:

Er zijn geen over te nemen servicecontracten.Vereniging van eigenaren:

Het verkochte is gelegen binnen een actieve en gezonde Vereniging van Eigenaren. De totale bijdrage voor het appartementsrecht bedraagt € 52,65 per maand.Projectnotaris:

De levering van het appartement dient plaats te vinden bij Seinstra van Rooij notarissen in Amsterdam.Algemeen:

Internet: www.amsterdam.nl

Oppervlakte: 219,5 km2

Inwoners: circa 844.950


Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen contact met u op over het beleggingsobject Amsteldijk 129-1, Amsterdam.

Fout! Er staat een fout in het formulier. Probeer het opnieuw.