Westerbinnensingel 2, Groningen

Adres: Westerbinnensingel 2
Postcode, plaats: 9718 BT, Groningen
Provincie: Groningen
Land: Nederland
Soort: Woning/appartement
Koopprijs: € 995.000 k.k.
Huurprijs: € -
Factor: 20,1
Perceeloppervlakte: onbekend m2
Vloeroppervlakte: onbekend
Kadastraal: onbekend
Eigendomssituatie: -
Bouwjaar: onbekend
Bereikbaarheid: -

Kaart & locatie

Beschrijving

Prachtig beleggingsobject op een toplocatie met een onttrekkingsvergunning voor 10 bewoners! Een schitterend en uniek object gelegen op een prachtige locatie op de hoek van de Astraat en de Westerbinnensingel, op steenworp afstand van het centrum en Westerhaven!

Het pand aan de Westerbinnensingel is gebouwd in 1882 en omstreeks 2010 volledig gerenoveerd naar de wensen van deze tijd en aangepast, zonder voorbij te gaan aan het authentieke van deze locatie. Het pand beschikt dan ook nog steeds over karakteristieke elementen zoals de originele raampartijen met glas-in-lood, zitvensters, schouwen en hoge plafonds. De riante bovenwoning (ca. 313 m²) is groots opgezet en beschikt over 10 verhuurbare eenheden, waarvan 5 ruime kamers met een eigen keuken (2 beschikken over een separate woon- en slaapkamer) en 5 semi zelfstandige kamers/studio's voorzien van eigen keuken én eigen badkamer. Daarnaast is er een ruime gezamenlijke badkamer, twee toiletten en een royaal gezamenlijk dakterras aanwezig. 

Het pand verkeert in een goede staat en is netjes onderhouden. De algemene ruimtes worden wekelijks door een schoonmaakster schoongemaakt. Tevens is het gehele pand voorzien van een brandmeldinstallatie. Het pand bevindt zich op de hoek van de Westerbinnensingel en de Astraat in het Groninger stadshart. Oorspronkelijk deed het dienst als woonhuis van de heer Niemeijer met daaronder en ernaast de tabakshandel. In de jaren twintig is het pand in opdracht van de Gebr. Hinrichs voorzien van een winkelpui in een Art Deco bouwstijl en kreeg het een woon- en winkelbestemming. Het pand is aangemerkt als Gemeentelijke Monument en is tevens gelegen in een gebied dat staat aangemerkt als Beschermd stads- dorpsgezicht. 

HUUROPBRENGST 
De huidige huuropbrengst bedraagt € 49.440,- netto en € 66.000,- bruto per jaar (peildatum 1 september 2022). De huurindexatie van 2022 is niet doorgevoerd en is dus nog mogelijk. Het object is kamergewijs verhuurd, inclusief gas, water, elektra, tv & internet, wasmachines & droger en wekelijkse schoonmaak van de algemene ruimtes en voorzieningen. 

OPLEVERING
Het pand verkeert in volledig verhuurde staat en wordt 'As is, where is' verkocht en opgeleverd. Begane grond: entree/hal met brandmeldinstallatie, toegang tot (fietsen)berging. Tussenverdieping: overloop, kamer (ca. 14 m²). Deze kamer hoort bij een andere kamer op de eerste verdieping. Eerste verdieping: overloop, toiletruimte, ruime gezamenlijke badkamer (v.v. douche, dubbele wastafel en witgoed-aansluitingen), techniekruimte met cv-opstelling, 6 ruime kamers (ca. 10,5 m², 25 m², 27 m², 23 m² en 26 m²), waarvan twee kamers beschikken over een separate woon-slaapkamer. Alle kamers zijn voorzien van een eigen keuken met gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Op deze verdieping bevindt zich een ruim gezamenlijk dakterras van ca. 40 m². Tweede verdieping: overloop, toiletruimte met hangcloset en fonteintje, 5 semi zelfstandige kamers/studio's (ca. 23 m², 23 m², 23 m² 24 m² en 24 m²) welke zijn voorzien van een eigen keuken met gaskookplaat, afzuigkap en koelkast, én een eigen badkamer met douche en wastafel.

Alle kamers beschikken over raambekleding, een eigen deurbel en zijn voorzien van een wandcontactdoos met tv- en internetaansluiting.


- Prachtig en uniek beleggingsobject;
- Top locatie in centrumomgeving; - Karakteristiek pand met authentieke details; - Gemeentelijk monument; - Beschermd stads- en dorpsgezicht; - Onttrekkingsvergunning voor 10 personen;
- 5 kamers, v.v. eigen keuken, waarvan 2 kamers met aparte slaapkamer;
- 5 kamers/studio's, v.v. eigen keuken én eigen badkamer;
- Ruim dakterras; - Inpandige (fietsen)berging op de begane grond;
- Brandmeldinstallatie;
- Uitgebreide groepenkast met 3-fase aansluiting;
- Gedeeltelijke muur- en plafondisolatie;
 - Verwarming middels Remeha Quinta Pro (bj. 2010, eigendom);
- Warm water middels een tweede Remeha Quinta Pro (bj. 2010, eigendom) in combinatie met een Remeha Aqua warmwater-buffervat;
- Huuropbrengst (peildatum 1 september): netto € 49.440,- per jaar, bruto € 66.000,- per jaar;
- De huurovereenkomsten zijn op aanvraag inzichtelijk;
- De VvE is ingeschreven bij de KvK en er is een gezamenlijke opstalverzekering. Er is verder geen sprake van een maandelijkse bijdrage.
 - Aanvaarding in overleg en kan snel.

Contractinformatie

Huursituatie: volledig verhuurd
Huurders: geen informatie

-

Aanvullende informatie

-

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen contact met u op over het beleggingsobject Westerbinnensingel 2, Groningen.

Fout! Er staat een fout in het formulier. Probeer het opnieuw.