Dutch Green Building Council

Dutch Green Building Council
Spaces - De Rode Olifant, Zuid Hollandlaan 7
2596AL Den Haag


Tel.: +31 (0)10 30 32 777
E-mail:
Web: http://www.dgbc.nl

Over de Dutch Green Building Council (DGBC)
Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Hiermee wil DGBC een belangrijke rol spelen in de transitie naar een circulaire economie waarin het prettig en gezond wonen, werken en leven is.
We stimuleren kennisontwikkeling, zorgen voor verbinding tussen participanten, verzorgen opleidingen en organiseren en faciliteren bijeenkomsten en evenementen over actuele duurzaamheidsthema's. Ook beheert en ontwikkelt DGBC het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. Dit is nationaal en internationaal hét keurmerk om de duurzame prestaties van gebouwen, sloopprojecten en gebieden te beoordelen.

De stichting, opgericht in 2008 op initiatief van de markt en onderdeel van de World Green Building Council, is het grootste en meest brede netwerk in Nederland voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Al zo’n 360 bedrijven en organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld, maar ook grote eindgebruikers, gemeenten en kennisinstellingen ondersteunen de missie van de DGBC. En het netwerk groeit nog steeds.

Om concreet invulling te geven aan haar visie en missie, vervult DGBC zes rollen:

Stimuleren
DGBC stimuleert de verduurzaming van de gebouwde omgeving door kennis te delen, tools te ontwikkelen en onderzoek te initiëren.

Communiceren
DGBC communiceert onafhankelijk over actueel nieuws, innovaties, best practices en projecten.

Verbinden
DGBC verbindt als onafhankelijke non-profit organisatie eindgebruikers met duurzame stakeholders uit de bouw- en vastgoedsector

Inspireren
DGBC inspireert haar achterban door bijeenkomsten te organiseren op het raakvlak van duurzaamheid en persoonlijk leiderschap 

Opleiden
DGBC leidt professionals op door het aanbieden van BREEAM-NL trainingen en diverse andere cursussen over actuele thema’s. 

Certificeren
DGBC certificeert om duurzaamheid van de gebouwde omgeving meetbaar te maken en de markt een gemeenschappelijke duurzaamheidstaal te bieden (o.a. BREEAM-NL).