Sinds 2012 is MHWS actief met de werving & selectie van vastgoedprofessionals. Door de gedegen vastgoedkennis en het uitgebreide netwerk van de partners Marco Reijven MBA MRICS en Margriet van Westenbrugge halen we de beste kandidaten uit te markt. Wij voeren opdrachten uit op basis van exclusiviteit. Wij kunnen onze klanten van dienst zijn bij het vinden van zowel vaste medewerkers als interim professionals.

Ons netwerk bestaat voornamelijk uit het midden- en topkader van vastgoedorganisaties in zowel het commercieel als het maatschappelijk vastgoed. We onderscheiden ons met onze persoonlijke, inzichtelijke en discrete aanpak. Deze werkwijze garandeert een succesvolle invulling van alle vastgoedgerelateerde vacatures op HBO en WO niveau. Voorbeelden van ingevulde vacatures zijn functies op het gebied van assetmanagement, property management, technisch management acquisitie & dispositie, taxaties en projectontwikkeling.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een uitgebreid onderzoek van de vacature welke daarna door onze creative director wordt vertaald in een positionering in woord en beeld.  Het belangrijkste kenmerk van onze organisatie is evenwel dat de opdrachten altijd door een van de partners persoonlijk wordt uitgevoerd waarbij we in vrijwel alle gevallen de kandidaten persoonlijk benaderen. Gedurende het selectieproces zijn wij ook altijd persoonlijk het aanspreekpunt van de opdrachtgever. De partners worden in de werkzaamheden ondersteund door junior recruiter Evi van den Beukel.

De bovenstaande werkwijze gecombineerd met een transparante fee structuur maken dat wij voor de meeste van onze klanten al langjarig het aanspreekpunt zijn voor de werving en selectie. Vertrouwen en betrouwbaarheid staan altijd voorop in onze dienstverlening. Zo zijn bijvoorbeeld vacatures die (nog) niet publiekelijk gedeeld mogen worden zijn bij ons in veilige handen en worden wij vaak al vroegtijdig betrokken in organisatiewijzigingen zodat wij hierop kunnen anticiperen.  Vanwege de langdurige samenwerking met onze klanten komt het ook frequent voor dat wij  toptalent ter oriëntatie voordragen zonder dat er een formele vacature bestaat. Dit leidt vaak tot succesvolle bemiddelingen.

 

Vacatures