Valstar Simonis

Valstar Simonis
Postbus 1935
2280DX Rijwijk

Tel.: 070 307 22 22
E-mail:
Web: http://www.valstar-simonis.nl

Valstar Simonis is een onafhankelijk Nederlands advies- en ingenieursbureau op het gebied van duurzaamheid, comfort en veiligheid in gebouwen. Ons bureau telt ruim tachtig vaste medewerkers, verdeeld over alle disciplines.

Kenmerkend voor onze organisatie is betrokkenheid, creativiteit en enthousiasme. Wij zijn groot genoeg om de meest complexe, uitdagende vraagstukken op te kunnen lossen voor opdrachtgevers. Maar wij zijn als organisatie niet zo groot dat het werken bureaucratisch en formalistisch wordt.

Dus: “gewoon een leuke club, enthousiaste experts met oog voor de aarde en de mensen”.

Ons bureau heeft al vele, grote en complexe projecten ontworpen en gerealiseerd zien worden. Projecten die wij ook vaak monitoren in de gebruiksperiode en waarvan wij veel leren over het gedrag van de gebruikers en de invloed daarvan op de installaties. Dit is een bepalend aspect voor een duurzame huisvesting. Dus niet alleen het slim bedenken maar vooral ook het “meenemen” van de gebruikers in onze overtuiging van gebruiksvriendelijke, duurzame en veranderbare installaties.

Onze mensen hebben veel ervaring in complexe en duurzame projecten in de gezondheidszorg (cure en care), in het onderwijs (van universiteit tot brede school), kantoren, datacenters, culturele voorzieningen. Rode draad hierbij is vaak dat vraagstukken multidisciplinair, complex en uitdagend zijn.

Wij adviseren en ontwerpen op allerlei gebied van haalbaarheidstudies tot exploitatiemodellen. Van concepten tot volledig uitgewerkte bestekken. In de breedte van klimaatinstallaties tot liften maar ook met de specialismen ICT advies en dienstverlening, beheer- en onderhoudsadvisering, (brand)beveiliging en energieadvies en duurzame ontwikkelingen.

Valstar Simonis heeft vestigingen in Rijswijk, Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven en Groningen.