Zilver Wonen Fonds

Zilver Wonen Fonds
Investor Relations:
Herengracht 493
1017 BT AMSTERDAM

Vastgoedbeheer:
Carrouselweg 9
3225 LN HELLEVOETSLUIS

Tel.: 020 54 737 27
E-mail:
Web: http://www.zilverwoneninvest.nl

Het Zilver Wonen Fonds koopt woningen van senioren (minimale leeftijd 65 jaar) in Nederland. Vervolgens gaan deze senioren de woning van ons huren. Via deze opzet kan de eigenaar van de woning de “verborgen” financiële waarde benutten, zonder te verhuizen. De woningen worden aangekocht met een korting van minimaal 20% op de marktwaarde. Vanzelfsprekend verloopt de koop-/verkoop-/verhuurtransactie via een notaris. De jaarlijkse huursom bedraagt ten minste 6% van de marktwaarde. Als de huurder de woning verlaat, wordt deze verkocht tegen de actuele marktwaarde of verhuurd aan een nieuwe bewoner. 

Transactiewoningen

Naast woningen van senioren mogen wij ook reguliere woningen aankopen. Door de actieve positie op de woningmarkt krijgt het Zilver Wonen Fonds ook aantrekkelijke reguliere woningen aangeboden. Dit zijn woningen die niet specifiek aan de criteria van het Zilver Wonen Fonds voldoen, maar die wij wel een goede aanvulling op de portefeuille achten.

Voor de financiering van het aankopen van de woningen werken wij niet met banken, maar met private investeerders. Deze investeerders krijgen dezelfde zekerheid die normaal gesproken aan een bank zou worden gegeven: het recht van 1e hypotheek op de woningportefeuille. De hypothecaire inschrijving op de woningen staat geregistreerd in het Kadaster.