Wanneer is een huurwoning sociaal?

Johan Conijn van Finance Ideas heeft in opdracht van Aedes een scherpere definitie van een sociale huurwoning gemaakt. Dit omdat gemeenten andere definities van sociale huur gebruiken waardoor niet helder is wat de voorraad is.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Femke Borst

De titel en manier waarop dit artikel is geschreven wekt verwarring. De wettelijke definitie van wanneer iets sociale (gereguleerde) huur is, is namelijk helder. Dit artikel gaat over het feit dat veel woningen in de gereguleerde sector uiteindelijk niet verhuurd worden aan - of door de hoogte van de servicekosten niet betaalbaar zijn voor - mensen met een lager inkomen. Dat dit een probleem is, onderken ik zonder meer, maar dit komt niet helder in het artikel tot uitdrukking.

Geplaatst op 15 juli 2022 om 11:31


Kees Kemp

Woningmarkt wordt een Babylonië van begrippen en wet en regelgeving . Het utopische bouwwerk aan regels dat niet voorziet in extra woningen voor elke doelgroep en doorstroming verstopt als in een riool. Daarbij is het niet gebouwd en gefundeerd op kwalitatieve onderliggende cijfers . Het recht een sociale huurwoning te mogen bewonen, is tegelijk een economisch voorrecht dat beslist niet misbruikt mag worden . Dat gebeurt echter op grote schaal .. we zouden er goed aan doen eerste absolute cijfers mbt inkomen / vermogen per huishouden vast te stellen tov aantal beschikbare en gewenste sociale huurwoningen , niet op basis van grove aannames en enquêtes . Het blijft wel duidelijk en bevestigd dat bouwen van sociale huurwoningen sec aan woningbouwverenigingen is voorbestemd .

Geplaatst op 15 juli 2022 om 19:36



Laatste nieuws