Amsterdam gaat woningeigenaren beboeten als woning langdurig leeg staat

Woningeigenaren in Amsterdam kunnen binnenkort een boete krijgen als ze niet snel genoeg nieuwe huurders vinden. Dit voorstel komt voort uit de woningnood, waardoor langdurige leegstand ongewenst is.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Kees Kemp

Ik ben benieuwd ; CBS site geeft voor 2021 een lager percentage aan.. En benoemd de “ administratieve “ leegstand .
Dit is sec op basis van registratie BAG . Amsterdam staan adressen / woningen al in in BAG voordat nieuwbouw en verbouwingen zijn opgeleverd … mi een vervuiling .. om hierop beleid te voeren en weer nieuwe regels te maken zal woning te kort niet oplossen . Wie wil zijn woning leeg laten staan ? Dat ivm verbouwingen, verkoop door looptijd , verhuur overlap en verhuizingen woningen leegstaan is een gegeven… politiek lost hiermee niets op. Probleem is te kort en probleem is dat iedereen graag in Amsterdam wil wonen .. maar is dat een woningnood probleem, of een ander probleem

Geplaatst op 10 februari 2022 om 13:06



Laatste nieuws