Ook Utrecht krijgt dankzij transformatie een World Trade Center

Als laatste van de vier grootste steden in de Randstad krijgt Utrecht eindelijk ook een eigen World Trade Center. Die komt op de plaats van het huidige sterk verouderde en leegstaande kantoor Leeuwensteijn aan het Jaarbeursplein, pal tegen het nieuwe Stadskantoor en stationsgebied aan. Dit wordt gesloopt voor een in 2018 nieuw te openen transparant en duurzaam kantoor (32.000 m2) van 70 meter hoog. Uiterlijk begin 2016 valt de definitieve beslissing hierover. CBRE GI (tevens eindbelegger) ontwikkelt dit pand in samenwerking met AM Real Estate. MVSA Architecten tekende voor het ontwerp.

“Het WTC moet een magneet vormen voor allerhande nieuwe bedrijvigheid in Utrecht”, zegt de Utrechtse wethouder Victor Everhardt bij de presentatie van de plannen vanochtend waar VJ bij aanwezig was.   

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws