De andere kant van de bedenktijdmedaille

Het CBS meldde afgelopen week dat de huizenprijzen voor de vierde maand op rij gestegen zijn. De woningmarkt warmt alweer behoorlijk op en naar verluidt moet in Amsterdam alweer boven de vraagprijs geboden worden wil een bezichtiging nog zinvol zijn. Het risico bestaat daarmee dat men, bang om de boot te missen, teveel biedt op een woning die dat eigenlijk niet waard is. Daarvoor heeft de wetgever in 2003, toen de markt ook behoorlijk op temperatuur was, de zogenaamde bedenktijd in het leven geroepen.

Deze regeling, bedoeld om kopers op een verhitte markt (tegen zichzelf) te beschermen, heeft volgens advocaat Paul Wanders van Boekel De Nerée echter ook een bijwerking, waardoor kopers onbedoeld toch achter het net kunnen vissen.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws