Kort geding als redmiddel bij beroep op ontruimingsbescherming

Bijna een synoniem voor het huidige vastgoedklimaat is de grote leegstand van kantoorruimte. Veel gehoord is dat huurders de kantoorruimtes voor het uitkiezen hebben, en de touwtjes in handen hebben. In een dergelijke markt lijkt “ontruimingsbescherming”, waarop een huurder van kantoorruimte aanspraak kan maken indien verhuurder aan het eind van een huurtermijn ontruiming verlangt, op het eerste gezicht een overbodig instrument. Immers, verhuurders koesteren hun huurders.

Echter, zo betogen advocaten Albert Flesseman (linkerfoto) en Midas Lagerweij van Boekel De Nerée in hun artikel, ook (en misschien wel zelfs) in deze markt is ontruimingsbescherming een actueel onderwerp, en kan dit problemen opleveren voor verhuurders. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws